Om teatret

Spillepladsen flytter til

Holberghaven på Tersløsegaard

 

Omkranset af 25 - 30 m høje nåle- og løvtræer ved Sorø sø har Holberg Teatret i over 10 år fornøjet publikum med Holbergs komedier på Danmarks smukkeste skueplads i Akademihaven. Den første uge af skolernes sommerferie blev der jublet, når hans komedier fik nyt liv på en scene skabt i hans ånd.

På historiske søjler

Holberg Teatret står på skuldrene af den italienske maskekomedie Commedia dell’Arte, som var en tradition, der udsprang i 15/1600-tallets Italien. Med vægt på komiske improvisationer, lystige løjer, masker, spas og fjas, farverige folkelige figurer og masser af musik. Robuste løjer med klovnerier, gags, satire, dans og spil, der går tæt på publikum. Med al sin humor blev det folkekært, da Holberg efter sine store rejser rundt i Europa bragte denne teatertradition med sig tilbage til tvillingriget Norge-Danmark.

Primus motor

Niels Vandrefalk er uddannet skuespiller på Det kgl. Teaters elevskole i 1968. Som det sidste skud på det stamtræ, Holberg plantede. Siden har han kæmpet for Holbergs komedier med hjerte, krop og sjæl.  Dengang hed han Niels Andersen, blev kaldt ’Niels Anderledes’ og ’Oprøreren fra Det kgl. Teater’ under ungdomsoprøret i 1968. For at leve op til den ære tog han i 2006 navnet Niels Vandrefalk, som han er den eneste, der hedder i Danmark.

Medlemmer af bestyrelsen

Mogens Sckerl, formand, Sorø

Niels Borup, næstformand, Stenlille

Søren Hansen, personalerepræsentant, Gislinge

Hans Chr. Hovmand, Sorø

Jim Gynthe-Jacobsen, Ringsted

Mogens Sørensen, Herfølge

Faste medarbejdere

Teaterleder: Niels Vandrefalk, Kalundborg

Scenograf: Niels Fly, Holbæk

Scenemester: Jim Gynthe-Jacobsen, Ringsted

Tillidsmand: Søren Hansen, Slagelse

Scenetekniker: Niels Erik Strøm, Sneslev

Rekvisitør: Gitte Strøm, Sneslev

Syerske: Ena Jørgensen, Haslev

Art Director/WEB: Helge Dyrvig, Ringsted

Regnskab: Bibi Hovmand, Sorø

Revision

Valgt revisor: Ninna Gynthe-Jacobsen

Baker Tilly Denmark

Godkendt Revisionspartnerselskab