Luthers ILDDÅB

– en foredragsforestilling af og med Niels Vandrefalk

Foredrag og levendegjorte scener om det inferno, der brød løs, da Luther tog kampen op mod Paven for 500 år siden. Med 95 teser på slotskirkens dør i Wittenberg slog han tonen an den 31. oktober 1517. At sætte sig op mod den katolske kirke var ikke for sarte sjæle. Grådige paver i Rom havde gennem århundreder forvandlet kirken til en pengemaskine.

Reformationen blev udløst af en højt begavet, viljestærk mand, der lyttede til sit hjerte og trodsede griskheden: ’Ingen kan tjene to herrer’. Ikke tjene både Gud og  Pavens pengetørst. Luther udløste en omvæltning, der skabte kaos i hele Europa.

Foredraget folder vingerne ud, så man mærker Luthers kraftpræstation. Med vægt på det sanselige, passionen og det guddommelige. Velegnet til både konfirmanders undervisning og til arrangementer i kirker og sognegårde. Parat hvor som helst når som helst. Kombinationen af foredrag i konstant dialog med publikum og skuespil med udvalgte scener fra Luthers kamp gør den dramatiske historie let tilgængelig for alle.

Niels Vandrefalk er en dreven foredragsholder og skuespiller, der med sine 50 år i dansk teater, udlært på Det Kgl. Teater, formår at levendegøre en reformator fuld af kampgejst. Men fyldt med tvivl og angsten for at blive forladt af Gud.

En teaterlignende fortælling om en epokegørende del af Luthers liv, levned og lidenskab.

Varighed:

Efter aftale. Med tilbud om dialog bagefter - med eller uden kaffepause - til spørgsmål/svar.

Pris:

3.000-5.000 kr. + transport. På basis af målgruppe og tilskuertal
aftales booking og endelig pris.

Kontakt

Niels Vandrefalk på niels@holbergteatret.dk eller 40 50 66 87.