Alle Tiders Holberg

– en foredragsforestilling

Hvad er hemmeligheden bag Ludvig Holberg, kilderne til hans passionerede geni?

Sløret løftes for hans gådefulde kraftpræstation i årene 1722-1727 med 27 komedier på 4½ år. Som forretningsmand efterlod han sig en formue på 300 mill. i nutidskroner. Men han skrev komedierne af lyst og uden at tjene en skilling.

Jeppes monolog ’Drømmer jeg eller er jeg vågen’ sammenlignes med Hamlets ’At være eller ikke, et godt spørgsmål’. Hvad er forskellen, når den ene monolog siges af en fattig bonde, den anden af en prins?

Holberg reddede det danske sprog fra fortabelse og er for Norden, hvad Shakespeare er for Jorden.

Han blev kvæstor dvs. kassemester for Københavns Universitet i 1737, slap for undervisning og forelæsninger. Til salig lykke for hele hans produktion på ca. 20.000 håndskrevne sider.

”Jeg skriver bøger, fordi jeg ikke kan lave børn”, skriver han. Det lyder gådefuldt og forklaringen forplanter sig som en kuldegysning i tilhørerne.

Spilletid:

Efter aftale. Gerne inkl. pause og spørgsmål/svar.

Pris:

5.000,- kr. + transport. På basis af målgruppe og tilskuertal aftales booking og endelig pris

Kontakt

Niels Vandrefalk på niels@holbergteatret.dk eller 40 50 66 87.

 

Om forestillingen

Arrangementet ”Alle tiders Holberg” er en forrygende blanding af foredrag og regelret teaterpræstation.

Udformet som en tale til Holberg på ”guldbryllupsdagen” af en mangeårig ven kom Niels Vandrefalk fint omkring Holbergs liv og levned, og samtidig blev der plads til mange personlige oplysninger om personen og skuespilleren Niels Vandrefalk.

Udover mange konkrete oplysninger om Holberg, hvor man virkelig på finurligvis vis kom ind på livet af personen Holberg, var der i arrangementet også både tid til skæg og ballade, og det hele sluttede af med mulighed for spørgsmål fra salen, alt sammen serveret særdeles charmerende af skuespilleren.

Hele forløbet og iscenesættelsen af programmet dannede en perfekt ramme for en fornøjelig eftermiddag, og arrangementet får vores fineste anbefalinger.

Arne Larsen

Bibliotekar

Center for Kultur Fritid og Borgerservice

Slagelse Bibliotekerne

Andre forestillinger:

Bøger