Alle Tiders Holberg

– en foredragsforestilling

Hvad er hemmeligheden bag Ludvig Holberg, kilden til hans passionerede geni?

Sløret løftes for hans gådefulde kraftpræstationer. I årene 1722-1727 skrev han 27 komedier, grundlagde dermed dansk teater. Som forretnings-mand efterlod han sig en formue på 300 mill. i nutidskroner. Han skrev komedierne af lyst og uden at tjene en skilling.

Holberg reddede det danske sprog fra fortabelse og er for Norden, hvad Shakespeare er for Jorden.

Jeppes monolog ’Drømmer jeg eller er jeg vågen’ sammenlignes med Hamlets ’At være eller ikke at være...’. Den ene monolog siges af en fattig bondedreng, den anden af en prins. Hvad er forskellen på høj og lav? Når man som Holberg taler med fornuftens stemme.

”Jeg skriver bøger, fordi jeg ikke kan lave børn”, skriver han. Forklaringen forplanter sig som en kuldegysning i tilhørerne.

Varighed:

Efter aftale. Med tilbud om dialog bagefter  - med eller uden pause -
til spørgsmål/svar.

Pris:

3.000-5.000 kr. + transport. På basis af målgruppe og tilskuertal
aftales booking og endelig pris.

Kontakt

Niels Vandrefalk på niels@holbergteatret.dk eller 40 50 66 87.

 

Det mener andre om forestillingen

Arrangementet ”Alle tiders Holberg” er en forrygende blanding af foredrag og regelret teaterpræstation.

Udformet som en tale til Holberg på ”guldbryllupsdagen” af en mangeårig ven kom Niels Vandrefalk fint omkring Holbergs liv og levned, og samtidig blev der plads til mange personlige oplysninger om personen og skuespilleren Niels Vandrefalk.

Udover mange konkrete oplysninger om Holberg, hvor man virkelig på finurligvis vis kom ind på livet af personen Holberg, var der i arrangementet også både tid til skæg og ballade, og det hele sluttede af med mulighed for spørgsmål fra salen, alt sammen serveret særdeles charmerende af skue-spilleren.

Hele forløbet og iscenesættelsen af programmet dannede en perfekt ramme for en fornøjelig eftermiddag, og arrangementet får vores fineste anbefalinger

Arne Larsen

Bibliotekar

Center for Kultur Fritid og Borgerservice

Slagelse Bibliotekerne

November 2017 havde vi på Ubberup Højskole fornøjelsen af at opleve Niels Vandrefalks foredragsforestilling om Ludvig Holberg.

Igennem historiske fakta, personlige historier, ”samtaler” med Holberg og uddrag af Holbergs tekster var der en rød tråd i hele foredraget, hvor Niels havde elevernes og min fulde opmærksomhed i 5 kvarter.

Som en elev sagde efter foredraget: ”Jeg vidste ikke helt, hvem Holberg var, nu er det ligesom jeg kender ham personligt”

Professionelt, humor, dybde og kæmpe viden om sit stof er bare nogle af stikordene herfra.

Vi giver ham vores varmeste anbefalinger.

Pernille Tronborg,
Højskolelærer

Ubberup Højskole

 

 

Andre forestillinger:

Bøger